ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό για τηγανιά
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι ,πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας  μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά ή 1 κύβο
  • 1 μεγάλο  λεμόνι
  • 1ποτηρι κόκκινο  κρασί
  • ½ ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο  τηγάνι το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά να γίνει το κρέας.Στύβουμε το λεμόνι και σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό του, τη μουστάρδα, τον κύβο ή την νοστιμιά  ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά μαζί με το κρέας