ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά
  • ½ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγα
  • 1-2 λεμόνια 
  • 3 κουταλιές μαιντανό 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα δύο ασπράδια των αυγών, αλάτι και πιπέρι τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό, -μέγεθος μικρού καρυδιού- και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε σειρές.

Όταν τελειώσουμε, τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό περίπου ένα φλιτζάνι. Χτυπάμε τους δύο κρόκους, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το ζωμό και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα. Κουνάμε  την κατσαρόλα πάνω  σε χαμηλή φωτιά  για να δέσει σάλτσα και σερβίρουμε.