ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά 

  • 2 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια 
  • 1 σκόρδο λιωμένο 
  • 120 γρ. λωρίδες καπνιστό μπέϊκον  κομμένο σε κυβάκια
  • 700 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι
  • 1 ⅓ φλιτζάνι μπύρα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 50 γρ. τοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
  • 3 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 125 γρ. μανιτάρια μικρά λευκά 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο , το μπέικον, και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και τσιγαρίστε για 5 λεπτά.

Πασπαλίστε το μοσχάρι με αλεύρι και ρίξτε το στο ζεστό σκεύος. Αφήστε το να ροδίσει για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε την μπύρα, τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ και την πάπρικα και ανακατέψτε. Αφήστε το για λίγα λεπτά μέχρι να «πιει» τα υγρά. Με αυτό τον τρόπο θα εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ.

Προσθέστε τον ζωμό, το νερό τα φύλλα δάφνης και την πατάτα και αφήστε να πάρουν βράση. Σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η πατάτα.

Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και φέτα και απολαύστε!