ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά 

  • 1 κιλό μοσχάρι ( προτιμότερο το κιλότο ή η σπάλα) 
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2-3 κουταλιές λάδι 
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 500 γραμμάρια αρακάς
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες 
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 5 ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί χυμό ή κομματάκια ντομάτας
  • λίγο  μαϊντανό
  • 2  φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Πλένουμε καλά το κρέας του μοσχαριού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε  και το αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες, αν προτιμήσουμε τις φρέσκιες.

Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα ( ή την συσκευασμένη ), τον μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε ένα με δύο ποτήρια νερό και στη συνέχεια, κι άλλο, αν χρειάζεται.

Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. 

Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά.