ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, τρυφερό, κομμένο σε λεπτές φέτες ( κιλότο ή σπάλα )
  • 2 κουταλιές μαϊντανός
  • 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • κεφαλοτύρι ή άλλο σχετικά αλμυρό και πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • Φρυγανιά τριμμένη 
  • Λίγο βούτυρο 
  • Για τη σάλτσα
  • 1/2 κιλό ντομάτες ή 2 κουταλιές πελτές
  • 3 κουταλιές βούτυρο ή 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό, κόβουμε κομματάκια τη γαλοπούλα, τρίβουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο ζεστό βούτυρο και λίγη φρυγανιά για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα μας. 

Χτυπάμε τα φιλέτα του κρέατος για να πλατύνουν, βάζουμε ανάλογη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολά και τα δένουμε με κλωστή ή με δύο οδοντογλυφίδες που περνάμε κάθετα από τη μία και την άλλη πλευρά.

Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο. Προσθέτουμε τα ρολά μοσχαριού με προσοχή, τα σκεπάζουμε με όσο νερό χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν. Μισή περίπου ώρα πριν να είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις  ντομάτες περασμένες από τρυπητό, λίγο αλατοπίπερο και μία πρέζα ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά, αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τις κλωστές ή τις οδοντογλυφίδες. Τα συνοδεύουμε με πιλάφι,  μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.