ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά

  • 1,5 κιλό σέσκουλα
  • 250 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
  • 150 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουτάλι της σούπας πελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα κόκκινης πιπεριάς
  • 2 γραμμάρια πάπρικα σκόνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα 1 ώρα  σε κρύο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με 500 ml βραστό νερό και τα βράζουμε 35 με 40 λεπτά.

Πλένουμε τα σέσκουλα ,κόβουμε τα κοτσάνια τους και στη συνέχεια κόβουμε τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τον κιμά  για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε 20 λεπτά ανακατεύοντας. Βάζουμε τον ντοματοπολτέ και την πάστα κόκκινης πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μερικά λεπτά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα φασόλια που έχουμε βράσει και τα έχουμε στραγγίξει και μαγειρεύουμε 5-10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα σέσκουλα, την πάπρικα σε σκόνη και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε πέντε λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.