ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • 1 κύβο ζωμό βοδινό 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • ½ κιλού  φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 
  • 1 πακέτο νούντλς
  • Ξινόγαλο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι καφέ  βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Όταν ροδίσει, στραγγίζουμε το υπερβολικό λίπος από το τηγάνι, αν υπάρχει. Προσθέτουμε  το σκόρδο λιωμένο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον  ζωμό, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια  και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια. Αφαιρούμε  από τη θερμότητα (πολύ σημαντικό) και προσθέτουμε το ξυνόγαλο. Ανακατεύουμε καλά  και σερβίρουμε πάνω σε ζεστά μαγειρεμένα noodles αυγών.