ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά

  • Μοσχαρίσιος κιμάς 700 γρ
  • Χοιρινός κιμάς 200 γρ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι 
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά ( γαλέτα )
  • 1 κουταλάκι του  γλυκού ξύδι
  • Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Για την γέμιση
  • 300 γραμμ. μανιτάρια λευκά στρογγυλά
  • 200 γραμμ. μανιτάρια πορτομπέλο  
  • 1 πιπεριά φλωρίνης  κομμένη σε κυβάκια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι - πιπέρι 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ρολό κιμά και τα ζυμώνουμε καλά.

Για την γέμιση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια,το σκόρδο και  τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τότε προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι,  το πιπέρι κι αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε σε μια επιφάνεια τον κιμά που ζυμώσαμε κι από πάνω προσθέτουμε την γέμιση και  το τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό. Βάζουμε σε ένα ταψί 1 ποτήρι νερό, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ρολό μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά , για να ροδοκοκκινίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). Αν το νερό τελειώνει την ώρα του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ακόμη.