ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά 

  • 1½ κιλό μοσχάρι  ( κιλότο νουά )
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κλαδί φρέσκο θυμάρι ή λίγο αποξηραμένο
  • 3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι  ζωμός κρέατος 
  • 500 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια ( πορτομπέλο)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκιές. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο  ώσπου να γυαλίσει, χωρίς να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας για 3΄-4΄. Ρίχνουμε το θυμάρι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί.  

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κρέας σε κομματάκια καθώς και τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,   προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με σύρμα να ξανθύνει το μείγμα και να ψηθεί το αλεύρι. Παίρνουμε ζωμό απ’ το φαγητό και αραιώνουμε το μείγμα  ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε τόσο ζωμό απ’ το φαγητό ωσότου έχουμε μια αραιή σάλτσα.

Όλο μαζί το αδειάζουμε στο φαγητό  και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, χωρίς να ανακατέψουμε Σερβίρουμε με ρύζι.