ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά 

1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας 

1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου 

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 

1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη 

1/2 κουταλάκι σησαμέλαιο 

1/4 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς ( προαιρετικό ) 

1/2 φλιτζάνι μπύρας  

4 μπριζόλες rib eye των περίπου 300 γραμμ. έκαστη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σιρόπι σφενδάμου, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σκόνη μουστάρδας, το σησαμέλαιο και τη σάλτσα ταμπάσκο. Προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε ελαφρά για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, τις τρυπάμε σε διάφορες μεριές με το πιρούνι και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές. Καλύπτουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή  και περισσότερο. Μπορούμε, να τις  μαρινάρουμε από το βράδυ μέχρι το πρωί.