ΑρχικήΑλμυράΚρέαςMοσχάρι

Υλικά 

  • 1 κιλό βοδινό κρέας κόντρα 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας κλωναράκια θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160oC. Χτυπάμε σε ένα σέϊκερ το το λάδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε το κρέας σε μία σχάρα μέσα σε ένα ταψί. Το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας. Το ψήνουμε για 50 λεπτά, αν το θέλουμε με αίμα, 60 λεπτά αν το προτιμάμε μέτριο και 70 λεπτά αν το θέλουμε καλοψημένο. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε περίπου για 15 λεπτά πριν το κόψουμε με το ηλεκτρικό μαχαίρι σε φέτες. Το σερβίρουμε με ψητή κολοκύθα, κρεμμυδάκια μικρά ολόκληρα ψητά, πατάτες και πράσινα λαχανικά.