ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά

  • 2 πακέτα αγκινάρες κατεψυγμένες (περίπου 800 γρ. και τα 2 μαζί)
  • χυμός 1 λεμονιού
  • άνηθος ψιλοκομμένος κατά προτίμηση
  • 3-4 πατάτες σε τέταρτα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Προαιρετικά 
  • 1 αυγό
  • Χυμό από λεμόνι 

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάσει όλα τα υλικά.

Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να γίνει δηλαδή περίπου 1 ώρα. Εάν θέλουμε αυγοκόβουμε το φαγητό χτυπώντας το αυγό με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα και ανακατεύουμε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα.