ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά

  • 20 ανθούς κολοκυθιών
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ώριμες μικρές ντομάτες
  • λίγο δυόσμο φρέσκο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  • 2 χούφτες γεμάτες ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τον χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν .

Βάζουμε στο moulti όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως την μέση. Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ακόμα ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.