ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο άσπρο
  • 2 πράσα ( μόνο το άπρο, κομμένα σε λεπτές ροδέλες )
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1/2 κουτί ντοματάκια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε πρώτα το λάχανο βγάζοντας τα σκληρά κομμάτια του. Το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μιας παλάμης και στην συνέχεια τα πλένουμε καλά. Καθαρίοζυμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες 

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το γυρνάμε ελαφρά. Ρίχνουμε μετά το λάχανο με λίγο αλάτι κάθε φορά και το γυρνάμε μέχρι να μαραθεί.

Το αφήνουμε να βράσει και μετά ρίχνουμε το ρύζι. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα  και τον πελτέ και αφήνουμε να βράσει για 2 έως 3 λεπτά.