ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά

  • 1,5 κιλό μελιτζάνες
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 3 ποτήρια λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός
  • μέτρια κρεμμύδια 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους μετρίου μεγέθους. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για 30 λεπτά περίπου να ξεπικρίσουν. Βάζουμε τα 2 ποτήρια λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες ελαφρά. Κατόπιν κόβουμε και τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε και αυτές. Βάζουμε πατάτες και μελιτζάνες σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα λάδια για λίγη ώρα.

Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε τρίβουμε τα 3 κρεμμύδια και βάζουμε και τον νταματοχυμό διαλυμένο με λίγο νερό. Κατόπιν βάζουμε τις πατάτες και μελιτζάνες στο ταψί και ανάμεσα τοποθετούμε την φέτα κομμένη σε κομμάτια όχι πολύ μικρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .Τέλος βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε νερό αν θέλει και τον μαϊντανό μας προαιρετικά

Ψήνουμε σε μέτριο 180 βαθμούς για 30 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.