ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια διαγώνια κομμένα
  • 3 κρεμμύδια κομμένα κατακόρυφα
  • 4 πιπεριές διαφ. χρωμάτων
  • 4 μικρές πατάτες στα 4
  • 4 σκελίδες σκόρδο στα 4
  • 3 μελιτζάνες σε φέτες
  • 4 μεγάλες ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σ'ενα μπολ, ρίχνουμε το μισό λάδι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζουμε ένα ένα τα λαχανικά στο ταψί και προσθέτουμε την ντομάτα από πάνω.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το ξαναβάζουμε για άλλα 20 λεπτά.