ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά

  • 5-6 ώριμες ντομάτες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ποτήρια ρύζι Καρολίνα ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας κατάλληλο για φούρνο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κομμάτι φέτα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο βασιλικό
  • Ένα ποτήρι φρέσκο γάλα
  • Λίγο βούτυρο φρέσκο 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό από το λάδι και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε για λίγο ώσπου να μαραθούν και προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι  το βασιλικό και το σκόρδο. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ρύζι λίγο αλάτι και λίγο λάδι.

Προσθέτουμε το μείγμα από τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια σκορπίζουμε το τυρί τριμμένο το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό ακόμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί για 40 με 45 λεπτά και ώσπου να ροδίσει.