ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες μέτριες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα κάθετα και οριζόντια. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Ανακατεύουμε ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, τα πιπεριά, σκόρδο λίγο πελτέ διαλυμένο  και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε νερό ζεστό ως τη μέση της κατσαρόλας μας και αφήνουμε να βράσει. Λιώνουμε 2-3 πατάτες στο τέλος για να χυλώσει  το φαγητό μας και το αφήνουμε με όσο νερό-ζουμί θέλουμε.