ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά 

  • 1 1\2 κιλό σπανάκι
  • 1  κρεμμύδι ξερό και ξυσμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
  • 5 κουταλιές τις σούπας λάδι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 λεμόνια
  • ελάχιστο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι  σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.

Τα σοτάρουμε  όλα μαζί για 6-8 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και 2 1\2  ποτήρια νερό αλάτι και πιπέρι και τ αφήνουμε να βράσει  για 1\2 ώρα περίπου.

Προσθέτουμε το ρύζι ,τον άνηθο, και λίγο νερό ακόμα αν χρειάζεται. Ανακατεύομαι ελαφρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε περίπου για 20 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά  και σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.