ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά

  • 1200 γραμμάρια φασολάκια.
  • 3/4 της κούπας λάδι.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι η 2 μικρά ψιλοκομμένα.
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια.
  • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες μικρά κομμάτια.
  • 1 μικρό κουταλάκι ζάχαρη μέσα στις ντομάτες.
  • Μαϊντανό και δυόσμο από μισό ματσάκι ψιλοκομμένα.
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών.
  • αλάτι, πιπέρι, ζεστό νερό. 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι, και βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια ,τα γυρίζουμε να γυαλίσουν και προσθέτουμε τα φασουλάκια. Τα γυρίζουμε αρκετά και προσθέτουμε τις ντομάτες με την ζάχαρη, το σκόρδο, τις ντομάτες, το ζωμό και τον μαϊντανό με τον δυόσμο.

Στην συνέχεια βάζουμε πιπέρι και αφού το δοκιμάσουμε και αλάτι. Τα γυρίζουμε καλά και προσθέτουμε ζεστό νερό.

Αφήνουμε να βράσουν και κουνάμε που και που την κατσαρόλα για να μην μας πιάσουν.