ΑρχικήΑλμυράΛαδερά

Υλικά 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο  
  • 3 φλιτζ. φύλλα σπανάκι 
  • 3 ολόκληρα αυγά συν 4 ασπράδια αυγών 
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού  φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • ½ κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • ¼ φλιτζάνι κόκκινη ( ή πράσινη ή κίτρινη ) πιπεριά κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια 
  • 2 πατάτες, αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες 
  • ¼ φλιτζανιού  τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ( ή ανθότυρο ή μαλακή φέτα ) 

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ½ κουταλάκι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε  το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί (1-2 λεπτά). Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα ολόκληρα αυγά μαζί με τα έξτρα ασπράδια. Ρίχνουμε το ¼ κουταλάκι αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ημιδιαφανές (περίπου 4’). Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πιπεριά και τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές (4 - 5‘). Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα στρώμα στο τηγάνι.

Ρίχνουμε ομοιόμορφα το σπανάκι πάνω από τις πατάτες.

Ρίχνουμε και τα χτυπημένα αυγά και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τυρί. Μαγειρεύουμε περίπου 2 - 3’. Προσεκτικά τοποθετούμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε μέχρι η φριτάτα να γίνει καφέ (περίπου 3’). Τη βάζουμε με προσοχή για να μην σπάσει,  σε μια πιατέλα και την κόβουμε σε φέτες. Τη σερβίρουμε ζεστή.