ΑρχικήΑλμυράΟρεκτικά-ντιπ

Υλικά 

  • 3/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου μηλίτη
  • 2 κουτ. αλάτι 
  • 1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κουτ. κύμινο
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένο ρίγανη
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε   το μέλι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει σκούρο  χρώμα, για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το κύμινο, και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο.

Αφήνουμε το ντιπ για τουλάχιστον 4 ώρες  πριν τη σερβίρουμε.