ΑρχικήΑλμυράΟρεκτικά-ντιπ

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες
4 καρότα
1 κούπα αρακά
½ κούπα αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
½ κούπα ροδέλες πράσινης και μαύρης ελιάς
Αλάτι και πιπέρι
4 αυγά βρασμένα σφιχτά
2 κούπες μαγιονέζα
Φύλλα μαϊντανού και ροδέλες ελιάς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βράζουμε τόσο, όσο να είναι μεν βρασμένα αλλά να μην λιώνουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Βράζουμε και τον αρακά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρούς κύβους και τα ρίνχουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον αρακά, το αγγουράκι τουρσί, τις ελιές και τα αυγά ψιλοκομμένα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε τη σαλάτα μας. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ξεφορμάρουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και τις ελιές.