ΑρχικήΑλμυράΟρεκτικά-ντιπ

Υλικά 

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας
  • 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 3/4 φλυτζ. Ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο καρότο ( προαιρετικά)

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατά μήκος και αφαιρούμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.

Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.

Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα έως ότου γίνει ομοιογενές.

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη στην χοντρή πλευρά. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το στύβουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. 

Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι ή ξύδι.