ΑρχικήΑλμυράΠίτες - Πίτσες - Ψωμιά

Υλικά 

  • 10 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  •  5 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα 
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 4 αυγά 
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση 

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βάζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι με το λίπος του μπέϊκον προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 8 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλατος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.

Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το μπέϊκον και το αφήνουμε να κρυώσει για δέκα λεπτά

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τους προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα του κρεμμυδιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Συνεχίζουμε με τον ίδιον τρόπο μέχρι να προσθέσουμε όλο το μείγμα των κρεμμυδιών στα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ.

Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα να ροδίσει, για περίπου 20 λεπτά.