ΑρχικήΑλμυράΠίτες - Πίτσες - Ψωμιά

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • Λάδι
  • κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια τυρί μοσταρέλα
  • Προσούτο ή μπέικον 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστεί. Αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ή βασιλικό. Αφήνουμε για πέντε λεπτά να βράσει και στη συνέχεια βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε λίγο αλεύρι στην ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό  . το πάχος της θέλουμε να είναι  μέτριο προς λεπτό. 

Στη μισή ζύμη προσθέτουμε   και με ένα πινέλο λαδώνουμε την άλλη μισή. 

Προσθέτουμε τριμμένη μοτσαρέλα, μπέικον ή προσούτο . ή Σκεπάζουμε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. 

Με ένα πηρούνι πατάμε τις άκρες της ζύμης ώστε να κλείσει τελείως και τοποθετούμε στην κάτω σκάλα του φούρνου. 

Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά.