ΑρχικήΑλμυράΠίτες - Πίτσες - Ψωμιά

Υλικά

  • 1 μπρόκολο 
  • 1 φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο
  • ¼ φλιτζανιού αλεύρι  για κάθε χρήση 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού  μουστάρδα σε σκόνη 
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο 
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας  αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι  κρέμα γάλακτος 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 
  • 3 αυγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μπρόκολο, κομμένο σε «μπουκετάκια» και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά «να κρατάει».

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί Cheddar, 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι  μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, την φρέσκια κρέμα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Προσθέτουμε το  μπρόκολο και στη συνέχεια τα αυγά, καλά χτυπημένα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 C και στη συνέχεια στους 160C για περίπου 20 λεπτά ακόμη.