ΑρχικήΑλμυράΠίτες - Πίτσες - Ψωμιά

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι (περίπου 800 γραμμάρια)
  • 2 κούπες αλεύρι  (κατά
  • προτίμηση 1 κούπα σταρένιο ,1 κούπα για όλες τις χρήσεις)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 4 μεσαία αυγά 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι  φέτα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
  • 1 φακελάκι μπέικιν 
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο  

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη της ντομάτας και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι για μια ώρα και το πιέζουμε να βγάλει και όσα περισσότερα υγρά γίνεται. Μετράμε τρία φλιτζάνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Πάνω ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και σε ένα τρίτο τα αλεύρια το μπέικιν και το πιπέρι. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο  με το μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε τα κολοκύθια με τα κρεμμύδια, τα τυριά και στο τέλος τα αλεύρια και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε τον πηκτό χυλό σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ή σε ταψάκι . Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο χέρι μας και στρώνουμε την επιφάνειά της πίτας για να ισιώσει.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 60-65 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει  η επιφάνεια και να ψηθεί και ο πάτος της. Τη σερβίρουμε ελαφρά ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.