ΑρχικήΑλμυράΠίτες - Πίτσες - Ψωμιά

Υλικά

  • 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, ρίγανη ή βασιλικό
  • 1 κούπα νερό
  • 500γρ. διάφορα τυριά τριμμένα όπως μοτσαρέλα, κασέρι, ρεγκάτο, γκούντα, Έμμενταλ. 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε φυλλαράκια δενδρολίβανου και ρίγανης ή βασιλικού.

Βάζουμε σε ταψί την ζύμη, στρώνουμε στην επιφάνεια της πίτσας τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε τα τυριά.

Την ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.