ΑρχικήΑλμυράΠίτες - Πίτσες - Ψωμιά

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλάκια της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλάκια της σούπας λάδι
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • ½ κιλό φέτα σε τρίμματα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος  το αλεύρι ,την μαγιά, το ξύδι , το λάδι το νερό και το αλάτι .  Ζυμώνουμε καλά μέχρι  να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του σκεύους. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα. Δεν πρέπει  όμως να είναι πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Πασπαλίζουμε με φέτα, την επιφάνεια της ζύμης . Δημιουργούμε μισοφέγγαρα και  ξαναπερνάμε με τον πλάστη τα τηγανόψωμα  ώστε να ισιώσει η επιφάνειά τους.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.