ΑρχικήΑλμυράΠίτες - Πίτσες - Ψωμιά

Υλικά

  • 300 γρ. κασέρι
  • 300. γρ μοτσαρέλα.
  • 300. γρ έμενταλ
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 6 αυγά
  • βούτυρο ή λάδι για άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα  ταψί ή ένα πυρέξ. Στρώνουμε στον πάτο 3 φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα.

Βάζουμε το ένα τρίτο των τυριών, τα οποία έχουμε ανακατέψει. 

Μετά βάζουμε άλλα 2 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.

Βάζουμε άλλο ένα τρίτο των τυριών.

Ξαναβάζουμε  2 φύλλα και τέλος τα υπόλοιπα τυριά.

Από πάνω, βάζουμε πάλι 3 φύλλα λαδωμένα όπως στην αρχή.

Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα.

Αφήνουμε μερικά λεπτά να πιει το γάλα με τα αυγά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 πχ) για μισή ώρα,, ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.