ΑρχικήΑλμυράΠατάτες

Υλικά 

  • 4 γλυκοπατάτες
  • 300 γρ. φέτα σπασμένη σε κομμάτια ή μοτσαρέλα ( αν προτιμάτε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • βούτυρο σε κομμάτια. 

Εκτέλεση

Με ένα πιρούνι τσιμπάμε τις γλυκοπατάτες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, μία μία. Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως ( περίπου μία ώρα ή και λίγο λιγότερο).  

Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά. Μετά τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη μεταφέρουμε σε μπωλ.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο βούτυρο, το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μπωλ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί της αρεσκείας μας.

Βάζουμε έναν κύβο πάνω από κάθε γλυκοπατάτα και τις ξαναβάζουμε για δύο τρία λεπτά στο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί καλά το τυρί.

Σερβίρουμε με πασπαλισμένο σχινόπρασο ή μαϊντανό ( προαιρετικά ).