ΑρχικήΑλμυράΠατάτες

Υλικά 

  • 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα
  • Αλάτι
  • ανάλατο βούτυρο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 16 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 2 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τις πατάτες, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και αρκετό νερό για να τις καλύψει. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε ελαιόλαδο, 12 φύλλα φασκόμηλο, 1 1/2 κλωναράκια δεντρολίβανο και 1 1/2 κλωναράκια θυμάρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις γυρίζουμε για  5 έως 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ταψί. Τις κόβουμε στα δύο, προσθέτουμε το σκόρδο και το υπόλοιπο φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι, και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 45 λεπτά ως μία ώρα.