ΑρχικήΑλμυράΠατάτες

Υλικά 

  • 1κιλό μέτριου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός ενός λεμονιού 
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη ή δενδρολίβανο
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Μισό φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή μικρότερες, ανάλογα με τα γούστα μας.

Τις τοποθετούμε σε ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε όλα τα υλικά, καλά χτυπημένα στο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.  Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.

 Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα (ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες τις θέλουμε.