ΑρχικήΑλμυράΠατάτες

Υλικά 

  • 4 μέτριες σε μέγεθος πατάτες
  • 100-150 γραμ. ανθότυρο
  • Ελαιόλαδο 
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ανάλατο βούτυρο 
  • ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση 

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 °.

Τρυπάμε τις πατάτες τις οποίες προηγουμένως έχουμε πλύνει σχολαστικά χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, με ένα πιρούνι και και τις αλείφουμε με λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Μόλις είναι έτοιμες ( πρέπει να τρυπιούνται πολύ καλά ) τις βγάζουμε από τον φούρνο.

Μόλις κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε στα δύο. Βγάζουμε λίγη από τη σάρκα της πατάτας, και σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ανθότυρο που προηγουμένως έχουμε κάνει τρίματα με ένα πιρούνι, την λιωμένη πατάτα, λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το εσωτερικό κάθε πατάτας. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με σχινόπρασο ψιλοκομμένο.