ΑρχικήΑλμυράΠατάτες

Υλικά

  • 750 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες ( ή μια συσκευασία κατεψυγμένες αγκινάρες)
  • 250γρ.πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά ,μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε. Τις προσθέτουμε στον πουρέ τις αγκινάρας  μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε τον πουρέ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Στην περίπτωση που οι  αγκινάρες είναι κατεψυγμένες ακολουθούμε τις συμβουλές που βρίσκονται στην συσκευασία για την απόψυξή τους. Στην περίπτωση που είναι προβρασμένες στις βάζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό και μετά ακολουθούμε κανονικά την συνταγή. Εάν οι αγκινάρες δεν έχουν επεξεργαστεί καμία άλλη διαδικασία εκτός της κατάψυξης ακολουθούμε  την συνταγή.