ΑρχικήΑλμυράΠατάτες

Υλικά 

  • 2 κιλά κουνουπίδι, κομμένο σε «μπουκετάκια»
  • 1 κιλό γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 4 ματσάκια κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού  κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • τυρί κρέμα
  • τραγανιστό τηγανητό μπέϊκον για το γαρνίρισμα ή
  • ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή 
  • τριμμένο τυρί ή  
  • σπιτικά κρουτόν ή 
  • σκορδόψωμο

Εκτέλεση 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το κουνουπίδι, η γλυκοπατάτα, ο ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, η πάπρικα.

Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα ( πρέπει να είναι σχεδόν λιωμένα ), βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα.

Λιώνουμε με πολυκόφτη χειρός ( διαφορετικά βγάζουμε το μείγμα και το πολτοποιούμε στο μούλτι ).

Γαρνίρουμε με όποια από τις παραπάνω εκδοχές επιλέξουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.