ΑρχικήΑλμυράΠατάτες

Υλικά 

  • 4-5 μέτριες πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη μαντζουράνα ( ή δυόσμο )
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα, ή ντιπ γιαουρτιού. 

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε πολύ ψιλό τριφτή. Στύβουμε πολύ καλά για να φύγουν τα υγρά.

Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλος σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι για να κάψει και ρίχνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μας και το πατικώνουμε με μία σπάτουλα για να κάνουμε την τηγανίτα μας λεπτή.

Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινες και τραγανιστές. Ανάλογα με το τι μας αρέσει, μπορούμε να τις φτιάξουμε μικρές ή μεγάλες πολύ λεπτές ή λιγότερο λεπτές.