ΑρχικήΑλμυράΡύζι

Υλικά  

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λευκό μακρύκοκκο ρύζι
  • 2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια , τριμμένα
  • 1 κούπα τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο γάλα

 Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα χαμηλή . Όταν κάψει ρίχνουμε  μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε   καλά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα  μέχρι να γίνει χρυσό και διάφανο.

Ρίχνουμε  σταδιακά τον ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά από  15-20 λεπτά και αφού έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το ριζότο είναι έτοιμο.

 Βγάζουμε  την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε  στο ρύζι το βούτυρο, το τριμμένο κολοκύθι, το τσένταρ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε  πολύ καλά. Σκεπάζουμε  την κατσαρόλα και το αφήνουμε   για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε  καλά . Αλατοπιπερώνουμε   και προσθέτουμε  λίγο γάλα αν θέλουμε  να αραιώσει  λίγο η  υφή. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.