ΑρχικήΑλμυράΣαλάτες

Υλικά  

  • 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε καρέ
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι
  • 300 γραμμάρια ζυμαρικό  βίδες ή κοχυλάκι
  • 2 ντομάτες
  • 1 μπολ φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος 

Εκτέλεση 

Σε ένα ταψί επίπεδο  βάζουμε τα κομμένα  λαχανικά τις  πιπεριές, το κολοκύθι, την μελιτζάνα και το ξερό κρεμμύδι. Τα αλατίζουμε ,τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ να μαραθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βράζουμε τις βίδες για 10΄ σε αλατισμένο νερό. Τις βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, καθώς και ό,τι υγρό υπάρχει στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια φέτας. Προσθέτουμε τις κομμένες της ντομάτες  και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά..