ΑρχικήΑλμυράΣαλάτες

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 30ml ξύδι λευκό 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε ένα γκαζάκι ή στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαυρίσει πολύ καλά η φλούδα τους. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάσουμε σε ένα τρυπητό σκεύος τη σάρκα τους. Αλατίζουμε ελαφρώς και αφήνουμε τις μελιτζάνες να στραγγίσουν για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύδι και τη σάρκα από τις μελιτζάνες αφού πρώτα την πολτοποιήσουμε καλά με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι.