ΑρχικήΑλμυράΣαλάτες

Υλικά 

Για το  Βινεγκρέτ ροδιού 

  • 1/4 μελάσα φλιτζάνι ρόδι
  • 1/2 λεμόνι στυμμένο 
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα 

  • 1 πακέτο ή δύο μάτσα ρόκα
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού φλοίδες παρμεζάνας  Parmigiano Reggiano
  • 1/4 φλιτζάνι ψημένα καρύδια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε σε ένα σέϊκερ τη μελάσα, το χυμό λεμονιού, το μέλι και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε τη ρόκα, το ρόδι, το κρεμμύδι και τα καρύδια σε μία σαλατιέρα. Ραντίζουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ ροδιού και πασπαλίζουμε με φλοίδες παρμεζάνας.