ΑρχικήΑλμυράΣαλάτες

Υλικά

  • 1 ποτήρι ξερά (μικρά ή μεσαία)  άσπρα φασόλια 
  • 1 κρεμμύδι  κομμένο σε λεπτές  φέτες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 1 ντομάτα  κομμένη σε φέτες
  • 5 -6 ελιές μαύρες καλαμών
  • 2 αυγά  βρασμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης 
  • Ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ ξύδι 
  • Αλάτι

Εκτέλεση 

Μουσκεύουμε από το βράδυ τα φασόλια να φουσκώσουν και την επόμενη μέρα τα βάζουμε μέσα στην χύτρα και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα σκεπάσει. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.  Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασόλια ( μόλις κρυώσουν λίγο ), το κρεμμύδι κομμένο, την πιπεριά φλωρίνης τριμμένη στον τρίφτη, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα ανακατεύουμε λίγο από κάτω προς τα πάνω με το χέρι με προσοχή για να μη  λιώσουν. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε στην σαλατιέρα και στολίζουμε με τις φέτες ντομάτας , τις ελιές και τα βρασμένα αυγά . Ετοιμάζουμε μια σως ανακατεύοντας το λάδι , το ξύδι και λίγο αλάτι και περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας. (Αν θέλουμε βάζουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά.)