ΑρχικήΑλμυράΣαλάτες

Υλικά  

  • 1 γαλλικό μαρούλι
  • 1 κόκκινη λόλα
  • 1 μάτσο ρόκα
  • 200γρ. καπνιστό σολωμό 

Για τη σάλτσα:

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά την ρόκα ,την λόλα και  το γαλλικό μαρούλι. Τα αφήνουμε  σε κρύο νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε καλά.

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη σάλτσα ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. 

Κόβουμε τη σαλάτα με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια και την ρίχνουμε  σε ένα μπολ. Περιχύνουμε  με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. 

Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες του  καπνιστού σολωμού