ΑρχικήΑλμυράΣούπες

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι άπαχο
  • λίγο σέλινο
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο 
  • 1 φλιτζ. του καφέ ρύζι γλασέ
  • λάδι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • 1 κύβο βοδινού
  • πιπέρι μαύρο 
  • Προαιρετικά 
  • 2 αυγά
  • 2 μικρές ντομάτες ολόκληρες (ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες )

Εκτέλεση

Βάζουμε  στην  κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι   μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι . Το αφήνουμε να μαλακώσει. Στην συνέχεια βάζουμε  , το σέλινο ,το καρότο ,τον κύβο και τις ντομάτες (προαιρετικά) .Αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και αφήνουμε την σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά . Μετά από μια ώρα προσθέτουμε και τις πατάτες και την αφήνουμε να βράσει για άλλη μισή ώρα. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος ρίχνουμε το ρύζι.

Εάν θέλουμε αυγοκόβουμε την κρεατόσουπα ή αλλιώς προσθέτουμε σκέτο το χυμό από το λεμόνι.