ΑρχικήΑλμυράΣούπες

Υλικά 

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 
  • 2 φλιτζάνια γάλα 
  • 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί γκούντα 
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο 
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
  • αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για 5 έως 7 λεπτά. Πασπαλίζουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 2 έως 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και το μπρόκολο  στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει. Μόλις το μπρόκολο έχει μαλακώσει, μεταφέρουμε λίγο λίγο το μείγμα στο μπλέντερ. Αφού το πολτοποιήσουμε, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί γκούντα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί τελείως. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.