ΑρχικήΑλμυράΣούπες

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 5 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 3 μικρές πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αρωματικά βότανα της αρεσκείας σας 
  • 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι 
  • αλάτι 
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • πιπέρι 
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 8 κλωναράκια μαϊντανού

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για  3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τα καρότα, τις πατάτες, τα αρωματικά βότανα, το θυμάρι και τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη σούπα λίγη λίγη σε ένα μπλέντερ. Όταν την ολοκληρώσουμε, σερβίρουμε, προσθέτοντας λίγη φρέσκια κρέμα και ένα κλωναράκι μαϊντανού σε κάθε πιάτο.