ΑρχικήΑλμυράΣούπες

Υλικά 

  • 600 γρ. κουνουπίδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 πατάτες
  • 3 1/2 κουταλιές βούτυρο
  • 4 ποτήρια ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • 300 γρ. μπέικον σε κύβους (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, την πατάτα και 2 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζωμό και ελάχιστο αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα  μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.

Εν τω μεταξύ σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε το μπέικον.

Σ' ένα μπλέντερ κάνουμε τη σούπα πουρέ σε δόσεις και την ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν είναι πολύ πηχτή. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο τραγανιστά κομμάτια  μπέικον.

Υ.Γ. Αν μας αρέσουν οι πιο ιδιαίτερες γεύσεις, μπορούμε αντί για μπέϊκον, να προσθέσουμε στο τέλος λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.