ΑρχικήΑλμυράΣούπες

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 2 συσκευασμένα φρέσκα μανιτάρια
  • πρέζα αλάτι
  • κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας  αλεύρι για κάθε χρήση 
  • 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
  • σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 
  • 1 φλιτζάνι νερό 
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλατος 
  •  φρεσκοτριμμένο μαύρο 

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες, και μία πρέζα αλάτι και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε μερικές φέτες μανιταριών για να τις χρησιμοποιήσουμε για το γαρνίρισμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Μαγειρεύουμε για ακόμη πέντε λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για περίπου τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κλωναράκια θυμάρι, δεμένα σε ματσάκι, τις σκελίδες σκόρδου, τον ζωμό κοτόπουλου και το νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου μία ώρα.

Αφαιρούμε το θυμάρι και μεταφέρουμε τη σούπα σε μπλέντερ, λίγη λίγη. Όταν την πολτοποιήσουμε όλη, τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την φρέσκια κρέμα, αλάτι και πιπέρι.

Τη σερβίρουμε σε μπωλ ή πιάτα της σουπας με λίγα μανιτάρια από αυτά που κρατήσαμε και λίγα φύλλα μαϊντανού.