ΑρχικήΑλμυράΤάρτες

Υλικά 

  • 175 γρ.αλεύρι σίκαλης
  • 75 γρ.Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 125 γρ.βούτυρο 
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για την γέμιση

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γραμμ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 100 γραμμ. σπανάκι baby
  • 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
  • 3 αυγά
  • 120 ml γάλα φρέσκο
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, κεφαλοτύρι κτλ)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι στο μίξερ με το φτερό για 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη.

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα των 26 εκ. και τοποθετούμε την ζύμη την οποία τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.

Βγάζουμε την τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την πιπεριά και αφήνουμε να μαραθεί.  Τα αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα ¾ των τυριών και τα αυγά χτυπημένα

Απλώνουμε στην τάρτα το μισό σπανάκι και την μισή γέμιση. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι, την γέμιση και τα τριμμένα τυριά

Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.